Kreativitet och skapande gör mig lycklig

Vår nya hall. Foto: privat

Vår nya hall. Foto: privat

Mina och dotterns löparskor har fått en alldeles egen fin designad skohylla. Med hjälp av Elins pappa/min exman Oliver har vi letat material och återanvänt gamla delar och tapeter. Det får gärna ta lite tid så att resultatet blir som jag tänkt mig. Nu blir jag varm i hjärtat varenda gång jag ser min löparskohylla!

Såhär gjorde vi

Stommen är byggd av MDF-skiva som är vitmålad. Jag köpte en lång, smal regel som jag åkte till min far som fick kapa dem i sin fina sågmaskin som ger jämna ytor. Dessa monterades så att hyllplanen skulle kunna ligga jämnt och fint. Allt målades vitt. En bit överbliven tapet från mitt förra kök (älskar mönstret!) fick bli bakdel på väggen så att det inte ser så skitigt ut med kritvitt och löpskolera. Jag och Oliver funderade länge på hyllplanen och åkte till slut till Bromma stål och specialklippte till sträckmetall som hyllplan. Dessa blev vassa i kanten, så jag köpte en plastlist från IKEA som min far kapade till önskade bitar.

Nu har vi en skohylla som ingen annan har. Den slukar minst 20 par löparskor. Här är kreativiteten i bilder

Material och tillskärning. Foto: privat

Material och tillskärning. Foto: privat

Tapet, MDF-ram och reglar till hyllplanen. Foto: privat

Tapet, MDF-ram och reglar till hyllplanen. Foto: privat

Luftigt och fint när jag ska välja pjuck. Foto: privat

Luftigt och fint när jag ska välja pjuck. Foto: privat