Det är inte bara benen som behöver sitt i Evighetsmaskinen. Lördagen ägnades åt att fylla den kulturella sidan av mig. Och magen. Jag startade dagen med att läsa klart en gammal goding av Jane Austen ”Stolthet och Fördom”, för att sedan promenera från Kungsholmen till Fotografiska. Helt ensam i min egen värld stannade jag extra länge vid de verk jag gillade och passerade de som var för absurda för att ta in. Allt tilltallar inte alla.

bild(97)

Solen sken och jag tog en kaffe och en ny bok ”Stolthet, Fördom och Zombier” som underhållning medan jag väntade på mitt sällskap. En skön promenad till Kungsträdgården och ”Smaka på Stockholm” gav dagens matkultur. Vi valde bort de vanliga restaurangerna vi brukar äta på och testade Peruansk Streetfood. Smakrikt och kul. Alltid härligt att iaktta folk under festivaler.

Hann bara fixa till picknicken efter detta och ge mig iväg till Vitabergsparken. Parkteatern gav ”Cyrano”. Jag har tidigare sett den 3 timmar långa varianten, och tyckte faktiskt att denna kortvariant på 90 minuter var riktigt skoj. De hade träningskläder på sig hela bunten på scen, kanske det var det som tilltalade mig ;). En lång promenad från Söder hem gav promenadskorna totalt 3 timmars mer slitage. Att gå är det näst bästa sättet att transportera sig på.

Jag är glad och tacksam över kulturutbudet i Stockholm. Nu är ögat, själen, magen och skrattet boostad ett tag.