”Men Herre Gud! Du har ju en hel kolonilott på tallriken!”

utbrister min kollega Sasan. De andra skrattar. Vi är många som äter lunch inne på kontoret och de andra hade Paulúns soppor, salladsplock från ICA eller matlåda. Jag hade min gigantiska sallad från Doctor Salad.

I en djup tallrik och ändå överfylld. Just denna sallad är från förra Cleansen. Foto: privat

I en djup tallrik och ändå överfylld. Just denna sallad är från förra Cleansen. Foto: privat

Jag fick frågan om jag inte blir hungrig. Nej, inte hittills. Maten innehåller både kolhydrater, proteiner och massor med fetter från kallpressade oljor och nötter. Visst är det mycket grönt att tugga i sig – men det förlänger ju bara lunchrasten något. I kväll fick jag en ”gryta” på quinoa, linser, morötter, grönkål och lite annat jox. Den värmde jag upp och åt ett linfrö raw-food knäcks till. Gott, varmt och mättande.

Det första jag reagerar på är att det inte är salt. Alltid. Första tuggan. Sedan lugnar jag ner saltnerven genom att faktiskt smaka på råvarorna. Och vad gott det faktiskt är!