>Det är precis rätt en torsdag före maraton!

>Jag ska skingra tankarna på Bordellen.Det är inte så att jag har slängt mig in i världens äldsta yrke, Bordellen är det eminenta namnet på Bokklubben jag är med i. Vi är ett tiotal tjejer, med en blandning av en journalist, datanörd, kvantfysikintresserad, några chefer, säljare, en coach, revisorsassistent, en förskolefröken och några glada mediamänniskor. Vi läser allt från Nobelpristagare, självbiografier, klassiker till vanliga topplistepocket. Idag ska vi diskutera – Döden. Det är inte så illa som det låter, tillställningarna är alldeles underbara och jag kan leva på den positiva energin och allt skratt i en hel vecka efteråt. Böckerna ger mig dessutom bränsle till löpningen. Analyser av karaktärer, språk och skildringar kategoriseras i mitt inre under mina långa turer.

Lura hjärnan nr 1: Bokprat och tjejsnack i kväll. Detta kommer att transportera mig 4-5 timmar närmare maraton utan att behöva tänka på själva loppet.

Igår morse sprang jag den sista turen innan maran, det blev 10 km i prattempo med Nike. Det var otroligt skönt att ha det gjort på morgonen, jag kände mig grymt duktig att jag kom upp. Drömde lite mardrömmar om att jag skulle försova mig. Det var superkul att träffa ännu en bloggare IRL! Sen var det ju dags att fylla på kolhydratsförrådet. Jag började med en Gainomax, som jag blev mätt av. Fick nästan tvinga i mig gröten. Jag är inget jätte-fan av pasta, visst kan det vara gott med färska pastakuddar med ricotta och spenat, men jag blir riktigt däst av det. Spaghetti och köttfärssås fungerar bra. Det är bara det att jag alltid har massor av sallad i botten på tallriken, tar ganska lite pasta och mycket köttfärssås. Igår skulle jag ta en normal spaghettiportion till middag.

Lura hjärnana nr 2: Koka grön bandspaghetti och blanda med salladen. Trodde att jag skulle kunna lura i mig mer. Jag var inte så lättlurad. Fick i mig all bandspaghetti men låg i paltkoma på soffan i 2 timmar. Har varit mätt sen dess. Såg bilden framför mig från Pumas inlägg innan Göteborgsvarvet och kände nog samma känsla. Tvärnit.

Ikväll är min svägerska Bordellmamma och tar hand om middagen, jag kommer njuta av god mat i deras trädgård och äta allt jag tycker är gott i bokpratarvänners lag. Jag vet att jag slipper pasta.

Fröken proppmätt kommer från och med nu äta andra kolhydratskällor än pasta. No more mrs Ligga-däst-på-soffan!

P.S Liiiite maratonsnack blir det nog ikväll, för Lilla Duktig, Cheerleader för Team Duktig, som ska heja på mig kommer 🙂