På lunchen idag tränade jag ”Transformer” på SATS. Ett 45 minuter långt pass i ”boxen” där man tränar två och två. Mycket roligt och sjukt jobbigt.

Innan passet frågade instruktören ”Är det första passet efter påsk?” och folk skruvade på sig. Det gick nästan att skönja det dåliga samvetet med för mycket godis och ingen träning – och i flödena på sociala medier kommer idag flera annonser om juice-dieter och andra ”kom-i-form-inför-sommaren”. Tajmingen är densamma – alltid efter storhelger.

Igång med träningen efter påsk?

Jag ramlade över förnuftiga Erikas blogginlägg i ämnet så jag behöver inte skriva mer – lättare att läsa hennes.

Därför fokuserar jag hellre detta inlägg på positiva saker för träningen efter påsk

  1. Ljuset! Var ute och lapa dagsljus – mumma för välmåendet. Gör det sittandes, gåendes, löpandes eller på skidor – eller varför inte damma av cykeln?
  2. Lunchträning på gymet! Inte lika fullt med folk som för någon månad sedan och framförallt effektivt så att de ljusare kvällarna kan innehålla utomhusaktiviteter eller längre matlagning
  3. Ta sista turen upp till fjällen! Det är ett kanonår för skiåkning i Sverige!
  4. Med våren är det också dags att boosta orken – vårtröttheten botas bäst med bra mat, träning och god sömn. Gör 80% bra saker och låt 20% få vara som de vill – sov 7-8h.
  5. Ta en löprunda och kolla in alla krokus, tussilago och snödroppar – man blir lika glad varje år.
  6. Ha inte bråttom – bra vanor smyger man in – då håller de i längden.

Igång med träningen efter påsk?