I mål på Spring tills du stupar!
Februari! Allt från -11 till +10 grader i löpningen. Här med underbara Petra och min sambo Stefan. Även han underbar! Foto: privat

”Spring tills du stupar” aka STDS pågår nu i februari. Det innebär att du springer dagens datum i antal kilometer (springa eller gå). Skidor och cykel räknas inte. Eventet finns på Facebook och i år startade runt 300 personer . En lightvariant med ”bankgaranti” går i juli.

Jag älskar utmaningar och denna i synnerhet. Reglerna är hårda och tuffa. Jag tänker att ”Har jag sprungit 100km/dag i sex dagar” så ska jag väl kunna fördela kilometrarna även denna utmaning.

Strategi

I mål på Spring tills du stupar!
Måndagmorgon 06:06 har Kim ställt upp och sällskapat mig under februari! Tack!
Foto: privat

Min strategi har varit att lyssna på kroppen och inte tankarna. För tankarna ger upp först. Får jag ont någonstans drar jag ner på löpning och ersätter med promenad. Är jag trött och sliten, ja då får det gå långsammare och delas upp på flera turer. Och att boka in pass så att de blir av!

Motivation

I mål på Spring tills du stupar!
Varje lördag springer jag med Petra. På järvafältet, till Ekerö, Söder Runt eller Lillsjön. Alltid med snack, ofta med fika. Foto: privat

Sällskap. Alltid mina nära och kära löparvänner i kalendern. Boka, vakna, kör. Det är inte svårare än så att kicka fart på motivationen. Lördagslångpassen och umgänget med Maratonpetra, måndagsjoggen med Kim, onsdagslufsen med namne, spontanlöpen med barnen och däremellan passen med sambon. Ovärderligt.

I mål på Spring tills du stupar!
Snölöpning med barnen: 17km den 17 februari. Kallt och krispigt.
På bild: jag i fronten och Alex täckt av buff och Elin som har koll på fotisättningen. Stefans armbåge som stöd om jag skulle halka.Foto: privat

Inspiration

I mål på Spring tills du stupar!
Semla leverans till Julia. Foto: privat

Teman och möjligheter. ”Aha! Julia har namnsdag! Låt oss springa till henne med en semla!”. Mamma behöver hjälp – jag springer dit! ”Tomaterna är billigare på Ica 2 km härifrån, värt ett pass!”. Middag hos sonen – vi joggar!

Äventyr i äventyret

I mål på Spring tills du stupar!
Gänget i Fjuckby! Anna, Alex, Roxen, Kim, Stefan och jag. Foto: privat

Söndagslångpass med adepter på landsväg långtbort där jag inte hittar. ”Vi ses i Fjuckby!” Långpassavslutning med namnsdagsfirande med Maria Jansson. Springa till en ny plats.

I mål på Spring tills du stupar!
Morgonjoggar och långpannor. Är Maria i stan blir det sällskap! Foto: privat

I mål. Jag är i mål och har samlat ihop 416 löpta kilometer i februari. Ultradrottningen Maria drog mig sista 28 kilometrarna i söderort. Jag är tacksam.