>Du är dina val.

>Hinder i uppladdningsplanerna...

Glad och harmonisk Mia från Kattis fest i oktober. Foto: privat

Torsdag-fredag denna vecka står det stort och tydligt ”Business Review” i min kalender. Detta innebär att chefen från England kommer över och vi sitter ett gäng i planeringsmöten. Till detta tillkommer en viktig middag, igår planerad till 21:00.

Toppen tänker jag på morgonen och packar ryggsäcken med kläder för transportlöpning hem. Torsdagens möten drar ut på tiden, istället för presentationer på cirak en timme blir de närmare 2 timmar långa per säljare. Med diskussioner. Jag riktigt hör hur ryggsäcken bortifrån min arbetsplats ropar på mig och pockar på min uppmärksamhet. ”Siiiiiista löpturen innan tävlingen Mia!” lockar den. Dessutom ska ju Kensingtonbatteriet laddas, den vita löpar BH’n tvättas och andra förberedelser kickas igång inför tävlingen på lördag.

Tjugo minuter över åtta på kvällen är vi klara. Kloclan nio är det middag i stan. Hur har jag grejat eftermiddagen?
Jag har två val utifrån Mia-tänk

1. Sitter under eftermiddagen och tittar på klockan, blir irriterad över att alla drar över sin tid. Jag poängterar högt och tydligt hur viktigt det är att beta av sina presentationer och låta nästa komma fram. Jag stressar upp mig över förlorad tid och att planeringen inte blir som jag tänkt mig. Eftersom vi slutar sent ursäktar jag mig och avböjer den viktiga middagen. Jag har ju faktiskt viktiga saker hemma också. Givetvis springer jag hem i mörkret. Inte på världskartan att jag både missar löpning OCH viktig sömn – någon måtta får det vara.

2. Jag är helt närvarande i mötena och lär mig massor av nya saker. Diskussionerna är konstruktiva och ger mig något snarare än att det drar ut på tiden i onödan. Jag bidrar själv med input. Tar bilen hem och droppar av ryggsäcken som förblir ouppackad och beger mig till restaurangen och fortsätter de givande samtalen med cheferna. Äter en god middag och kommer hem vid midnatt och missar faktiskt bara 1 timme av min planerade sömn.

Jag tror att man kan göra mycket genom att välja sina tankar. Väljer jag tankar i positiv anda av uppskattande karaktär blir jag också en glad och harmonisk person. Dina val bygger din personlighet. Givetvis valde jag att tänka och handla som förslag 2. Det är så jag fungerar. Hade jag varit en etta så hade jag förmodligen triggat igång en massa negativa känslor som påverkat hela kvällen och dagen efter. Genom mitt val fick jag dessutom testa en ny restaurang – B.A.R i Stockholm – den kan jag varmt rekommendera!

För vad gör 10 km mindre löpning än planerat? Vad gör 1 timmes mindre sömn? Vad gör det att jag får ladda batterier, tvätta och ordna kvällen innan? Ingen dör, ingen blöder. Jag väljer glädje.

Hur fungerar du? Blir du lätt irriterad och stressad av att få ändra dina planer?