>Nordic Military Training startade tidigare i vår en Rookie Camp. Nu har Bruno drillat gänget under flera veckor, fått dem att träna upp sina ben- och coremuskler, samarbeta, testa gränser och göra situps tills magen ber om nåd.

>Gästinstruktör på NMT RookiePå lördag ska de springa Springcross 6 km terräng tillsammans. Som ett lag. I grupp. Några av dem har aldrig sprungit längre än 3 kilometer, andra har kanske tränat tidigare.

Igår var jag gästinstruktör på NMT Rookie. Jag skulle dela med mig av löpartips, teknik och upplägg inför lördagen. Jag pratade om uppvärmning, andning, hållning och fotisättning. Om att springa snyggt. Att känna sig längre och lättare. Om naturligt löpsteg och tips i backlöpning. Om att flytta fokus och hitta rytm.

Innan passet hade jag tänkt lite löpskolning och kanske 3-5 backintervaller i halva mördarbacken. Gänget var så fantastiskt vetgiriga och anammade alla små trix så de plattade tillsammans ner mördarbacken om och om igen. Ingen gick. Alla sprang. Vi drämde till med 5 halvbackar och två helbackar. Tog 3 extra i bara farten och hann med utförslöpning. Tillsammans tog vi sedan 3 kilometersrundan där de snabbaste löparna hela tiden fick springa runt resten av gänget – fram och tillbaka. Trots trötta ben, rödflammiga ansikten och ett fasligt flåsande lät stegen lätta och de behöll alla sin fina nylärda teknik. Fy satan (ursäkta franskan) vad duktiga de var och vilket driv de hade! Jag som stått och tittat på en del och faktiskt sprungit minst under träningen hade 6 km registrerade på min Garmin.

På onsdag kväll är jag där igen och hjälper till med teknik och fokusförflyttning.

Vilket gäng! De kommer att lyckas grymt på lördag. Som ett team. I grupp. För det är det som är kärnan i NMT – Tillsammans.