>Jag är hög på endorfiner!

Vaknade upp imorse leende, fortfarande lycklig över IF Linnéas löpning- och styrkepass som hölls av Ken. Gladast blev jag att Patrick dök upp som tidigare var skeptisk till styrkedelen. Uppvärmningsjoggen var på dryga 5 km, vi tog vår vanliga runda förbi SöS, bort mot Eriksdalsbadet och svängde ner i Tantolunden. Här föll stora snöflingor och gruppen sprang gemensamt i raskt tempo. Att titta på ett snövitt Stockholm, känna snöflingorna på ögonfransarna, höra positiva utrop från Ingrid som höll högre tempo än hon någonsin gjort, fyllde mitt hjärta med… med… GOTT. Tillbaka på Zinken körde vi parövningar och jag teamade med Ingrid. Vi bar varandra, gjorde benböj, situps, gick skottkärra och körde armhävningar. Sen var jag tvungen att avvika, men joggade lugnt därifrån med en harmonisk känsla i kroppen.

>Fantastiska Fredag!Här är jag och glassar-Ken efter Hässelbyloppet i somras. Tack för att du höll ett kanonpass igår!

Morgonens Nordic Military Training med Jörgen var en grym utmaning. Snö och slask gör underlaget halt och slirigt. Broddar på. Samma känsla infann sig här – hela gruppen jobbade gemensamt, ingen kom på efterkälken, fokuset var totalt och kroppen fick verkligen ta i. Alla gav allt de hade och vi förflyttade oss mellan styrkeövningarna i snabbare tempo än förra fredagen. Både Leif och jag var tysta hela passet, vilket visar att vi nog gav järnet. Annars är det oss två som instruktörerna brukar spänna ögonen i först *visslar* och be om lite tystnad… Eftersom vi är inne på vår fjärde vecka av boot campen ökade Jörgen intensiteten på övningarna, vi fick köra fler repetitioner på situps och tri-&bicepspressar. Uppvärmning med utfallssteg, benböj och upphopp gav en varm skön känsla i låren.
>Fantastiska Fredag!Under passet teamade jag först upp med den-unga-tjejen-vars-namn-jag-inte-kommer-ihåg, sedan lite slit med Bruno (trädet bland annat!) för att avsluta styrkedelen med snabba, starka Anna. Det sist uttömmande momentet blev att springa allt vad vi hade till ”korvkiosken”. De flesta låg före mig och spurtade snabbt, jag gav mig fan på att vara första tjej fram… passerade en, passerade två… var var Anna?… tog i allt vad jag hade och kom in som femte person fast förste tjej… Antingen var jag lagom uppvärmd efter 75 minuters träning, eller så stannade snabbfotingen tidigare!

Efteråt körde vi som vanligt upphopp i ring – 20 stycken denna gång, tätt följt av lovord från Instruktör Jörgen som var imponerad att alla har utvecklats så bra, hans ord ”Det är inte svårt att leda er, man blir glad. Ni ger verkligen allt och var samspelta idag”.

Här skulle det vara lite coolt med en bild på glassar-Jörgen och mig efter Swiss Alpine Marathon… Tack i alla fall Jörgen för ett höjdarpass i morse!

Endorfinnivån på topp!

Eftersom ABC-Nytt beslutat att vänta med sändningen till nästa fredag, ser jag med spänning fram emot vilket härligt inslag de valt istället ikväll – en repris på Singapores tunnelbanesystem? I vilket fall som helst kommer jag att spendera kvällen med löparbrudar från klubben, lite mat och gott vin. Imorgon VILODAG!