En weekend i Barcelona

Hotel W. Foto: privat

För tredje året i rad ska företaget jag arbetar för ha kick-off för närmare 1000 personer. Vi kommer att vara på en anläggning utanför Barcelona. Liksom de föregående konferenserna har jag i år tagit några dagar ledigt och förlängt resan, denna gång i sällskap av min dotter och brorsdotter. Att möta våren i Barcelona när det fortfarande är sura minusgrader hemma i Stockholm är aldrig fel!

En weekend i Barcelona

Elin och Linnéa vinkar hejdå åt mig och Barcelona. Foto: privat

Efter 60 timmar tillsammans var det dags för tjejerna att åka hem. Eftersom min konferens inte startar förrän på tisdag passade jag på att göra söndagen till min egendag. Måndag är jobb. Det blev 90 minuters löpning från La Ramla, ner mot hamnen och bort längs med stränderna. Det var mycket folk ute och njöt av solen. Jag hade en vindjacka som åkte av efter en stund. Att springa i 3/4 tights och t-shirt var superskönt. Varje steg mot marken kändes magiskt då det blev ett skönt klipp i steget framåt. Som vanligt försökte jag sortera mina tankar och lät dem passera under rundan, mjukade till hörnen på några av dem och lät andra få större plats.

På kvällen promenerade jag till Brunch & Cake och åt en stor Protein Salad Bowl med en grönkålssmoothie till. Lika bra att grunda med hälsomat inför de kommande dagarnas konferens och festande.

En weekend i Barcelona

15 grader och vindstilla. Varmt i solen och skön joggingtur längs med vatten och segelbåtar. Foto: privat

 

Upplevelsen med tjejerna

Fokus umgänge

Min dotter fyller snart 25 och brorsdottern är 16. Vi brukar åka till någon storstad tillsammans varje år. Tjejhelg med fokus på att umgås, koppla bort vardag och se nya saker.

Tema samtal

Att hänga med olika åldersgrupper är givande. Vi pratar om olika saker som personligheter, känslor, upplevelser och rädslor. Vi har olika syn och erfarenheter – här kan vi verkligen göra små saker av stora ämnen och göra stora saker av små. Att finnas tillgänglig, intresserad och nyfiken är en gåva inte bara till stressade ungdomar, utan även till mig själv. Jag blir berikad.

Samlat steg och upplevelser

Tjejerna var inte särskilt intresserade av varken Gaudi eller Sagrada la Familia. Vi passerade kyrkan och tog ett kort, men därefter promenerade vi genom staden, fönstershoppade, kollade in pittoreska gränder och planerade brunch och middag. Annat som är viktigt att planera är Instagramflöden, bakgrunder och selfiestop. Så olikt mina upplevelser i samma ålder 🙂 – Min app visade på att vi traskat genom vackra Barcelona närmare 30.000 steg varje dag.

Nytt inlägg om träningstips och mat från Barcelona kommer!