>

Söndag – långpassens dag. Jag vaknade tidigt och åt en rejäl frukost. Förra söndagen blev jag hungrig efter halva passet, vilket faktiskt aldrig inträffat förut. Nu laddade jag ordentligt.

Sedan gjorde jag de för löparen viktiga förberedelserna inför ett långpass (noppade ögonbrynen, städade badrumsskåpet och började rensa i garderoben.)

10:20 skickade jag ett sms till kusinen – Nu lämnar jag Kungsholmen, kommer om 2½ timme och hämtar bilen.

Dagens runda: NorrMälarstrand, Västerbron, liten bit av SöderMälarstrand, Bergsundstrand, Tantolunden. So far so good. Kändes lite tungt. Tog mig bort mot Globen och steget kändes lätt. Hela vägen från Globen flöt jag fram och tänkte på att hålla rak rygg, fram med höften, ner med axlarna. Jag ökade, ökade, ökade – det var superhärligt!

Sen gick det lite snett. Inte själva löpningen utan ”sökningen”. Jag sprang tokigt i Tallkrogen och fick nog se fler villor och gator än vad som var meningen -So what? Jag kände mig stark. Hittade tillbaka till Nynäsväge och sprang i kringelikrokar mot Trångsund. Hela vägen från Globen till Trånkan gick det ganska snabbt (jag kan inte säga hur snabbt eftersom jag inte har en GF 305).

>Alla vägar bär till..Bauhaus!

Sprang längs Gamla Nynäsvägen och kom fram till Bauhaus i Länna. Oups – sprungit för långt. Tog ett ärevarv runt Länna handelsplats och sprang tillbaka en bit på Nynäsvägen, fast på någon gång/cykelväg. Frågade om hjälp på vägen och…. hamnade vid Bauhaus igen. Två gånger Bauhaus får räcka – ringde kusin-vitamin och fick en vägbeskrivning. Krånglade mig fram genom villor och cykelvägar och kom fram till Vega efter 2h och 35min (drar bort 5 minuter för mina stopp). Jag uppskattar löpturen till ca 26,5 km (vet inte exakt eftersom jag fortfarande inte har en GF 305 -är jag tjatig?). Från Trångsund började det kännas stumt i ben och trött i ländryggen, slog av på takten och sprang långsamt.

Kom i alla fall fram, hackade isen ur flätorna och körde hem.

Nu sitter Alex med polare och kollar Manchester United i vardagsrummet. Jag flyr och storhandlar innan jag ska gnugga geniknölarna hos bästisen i ett race med TP och andra spel ikväll. Det brukar bli en hel del gapskratt i bästisens sällskap – så jag siktar in mig på träningsvärk i magmusklerna imorgon.