>Jag älskar Alladinaskens ”Körsbär i likör”. Den som alltid finns kvar, den som alla ratar. Hela julaftonen undvek jag knäck, pepparkakor, choklad och annat gotter. Tänkte hela tiden på KarinTri som inte ätit detta på hurlängesomhelst. Jag var nyfiken på hur länge jag skulle greja det. Jag var till och med så duktig att jag tog en apelsin efter maten när de andra åt hemgjord kola.
>Den lilla ratade.
Tomtejoggen blev en svettig historia. Skägget var inte värst denna gången. Jag ville ju snygga till mig och gick upp en klass i tomteutstyrsel. Lånade min ingifta lillebrors plyschtomtedräkt och hade vanligt löparställ under.

Tomtrdräkter är inte gjorda i funktionsmaterial. Tomtedräkt andas inte. Vaselin i ansiktet ger en sjuk känsla och svetten lägger sig liksom ovanpå. Inte läckert Baywatch-aktigt utan snarare inlindad-i-gladpack.

Åter till godiset. Efterssom jag tomtade runt och ångade som en bastu (det tog 1 timme och 8 minuter att springa 10,2 km) fick jag många kommentarer som ”Nu kan du ju äta vadsomhelst”. Men jag skulle nog visa att jag inte föll för frestelsen.

Firade jul med bror och syster, åt gott – men inget godis. Åkte sedan förbi pappa och hans fru en sväng. Satte mig i soffan och fann mig själv tuggandes på en ”Körsbär i likör”. Hur gick det till? Den låg där alldeles ensam i asken och jag ser det snarare som en human insats att faktiskt äta upp den än att den ska känna sig ratad och glömd.

Hur gick det för dig att trycka i dig godsaker på julafton? Vad tycker du är godast?