Jag brukar inte misslyckas i köket. Har bara hänt ett fåtal gånger. Efter middagen igår kände jag mig sugen på godis, fast jag äter inte godis just nu. Men jag äter eftererätter. Yummie! Eftersom jag varit duktig och inhandlat en massa ingredienser (dadlar, nötter, kokosolja, vaniljpulver och kakao) för att kunna göra raw-food desserter utan vetemjöl och socker (har glutenintoleranta vänner), så tänkte jag testa kokosbollar the raw food way. Och lägga till kakao. Gott så.
I receptet stod det: ”blanda kokosflingor och dadlar i en matberedare och gör till en jämn smet”. Såldedes tog jag fram en matberedare jag ärvt från min bror. Oanvänd. Och slänger i ingredienserna (DYRA EKOLOGISKA och förmodligen skitbra för mig och min kropp och naturen och samvetet). Men matberedaren är trasig. Kaputt. Får inte igång den. Äsch tänkte jag och testade smoothieblendern… Utan resultat. Allt satte sig hånflinande på väggen av karaffen. Tog till det tunga artilleriet – stavmixern! Och försökte mig på en kladdblandning. Men icke sa nicke. Kletade ut min dadel-kokosflinge-kokosolja-kakao-blandning i en skål och tillsatte lite hederliga havregryn. Men det gick inte att göra bollar på dem. Istället förstår jag nu hur Ben&Jerrys kom till. För när jag ätit några teskedar av den ljuvliga RAW-food blandningen så insåg jag att den skulle passa toppen till vaniljglass.
Har du testat att liksom låsa fast bunken riktigt ordentligt? Min har det som nån slags säkerhetsspärr. Måste förbi två klick innan den startar.
Tack – ska testa det. Jag förankrade typ allt – men on-knappen/displayen lyser inte över huvud taget. Kollar!
Haha, hög igenkänningsfaktor på den! Vet inte hur många mackapärer jag kört sönder i min iver att mixa grejer…. Hur som helst, verkar funka med glass också, får nog testa det en dag 🙂
mmmmmmm halvtinad glass med chokladbollstopping….