Fin RAW-food chokladbollstopping till glass. Foto: privat

Fin RAW-food chokladbollstopping till glass. Foto: privat

Jag brukar inte misslyckas i köket. Har bara hänt ett fåtal gånger. Efter middagen igår kände jag mig sugen på godis, fast jag äter inte godis just nu. Men jag äter eftererätter. Yummie! Eftersom jag varit duktig och inhandlat en massa ingredienser (dadlar, nötter, kokosolja, vaniljpulver och kakao) för att kunna göra raw-food desserter utan vetemjöl och socker (har glutenintoleranta vänner), så tänkte jag testa kokosbollar the raw food way. Och lägga till kakao. Gott så.

Stavmixer - inget för RAW-food chokladbollar. Foto: privat

Stavmixer – inget för RAW-food chokladbollar. Foto: privat

I receptet stod det: ”blanda kokosflingor och dadlar i en matberedare och gör till en jämn smet”. Såldedes tog jag fram en matberedare jag ärvt från min bror. Oanvänd. Och slänger i ingredienserna (DYRA EKOLOGISKA och förmodligen skitbra för mig och min kropp och naturen och samvetet). Men matberedaren är trasig. Kaputt. Får inte igång den. Äsch tänkte jag och testade smoothieblendern… Utan resultat. Allt satte sig hånflinande på väggen av karaffen. Tog till det tunga artilleriet – stavmixern! Och försökte mig på en kladdblandning. Men icke sa nicke. Kletade ut min dadel-kokosflinge-kokosolja-kakao-blandning i en skål och tillsatte lite hederliga havregryn. Men det gick inte att göra bollar på dem. Istället förstår jag nu hur Ben&Jerrys kom till. För när jag ätit några teskedar av den ljuvliga RAW-food blandningen så insåg jag att den skulle passa toppen till vaniljglass.