>Jo – Kay Pollak skriver och föreläser om detta, och nu blev det ”times two” liksom.

Diskuterade med sötaste väninnorna om att anmäla oss till föreläsningen i november. Beger mig sedan ut på löpturen igår. När jag sprungit klart och kommit till min port så känner jag mig sådär härligt fri och tillfreds.

Tänkte precis knappa in portkoden då en man bakom mig säger ”Jaha – då blir det Lidingöloppet nästa år?” Här kunde jag sagt antingen ”Ja” eller ”Nej” ursäktat mig och gått in till den lockande duschen. Men jag släppte dörren och vände mig om.

Mannen visade sig vara närmare 70 år. Jag känner igen honom vid utseende (sportjournalist? Lennart Hylands polare? någon som stött på min mamma?) men kan inte placera honom. Han berättar att han sprungit 40 Lidingölopp, massor av marathon. Han är gråhårig och kutar rygg. Nu ägnar han sig åt raska promenader. Han har pigga blå ögon och vill dela med sig. Han berättar om starkt hjärta men insulinknas, om slaganfall och 4 bypass operationer. Först blir jag rädd att det är på grund av löpningen – men han berättar om sin svåra Diabetes.

Han nickar igenkännande åt min IF Linnéa-logga på jackan och berättar om en kompis som skrivit en bok om klubben. ”Nej inte om boxningsklubben utan om friidrottsdelen” – Classe Bengtsson (Claes-Göran?). Jag försöker suga åt mig all information, tar del av hans historia. Appropå boxning säger han och berättar om en händelse där Classe hittat en ”blivande boxningsstjärna”, som slår igenom i USA, vägrar prata med press, där det sedan finner de varandra i ett hav av journalister. Historien är gripande, den gråhårige mannen som jag känner igen till utseende fäller några tårar och vinkar adjö till mig. Han går vidare och lämnar mig ensam och fylld. Fylld av ny historier.

”Tack för att du delade med dig!” ropar jag efter honom. Slår in portkoden och känner mig berikad.

Jag kan inte riktigt släppa händelsen. Vem är han, varför frågade jag inte efter hans namn, eller lirkade ut lite ledtrådar om tider och så – så att jag själv kunde googla fram hans profil? Han har gett mig huvudbry och massor av härliga tankar.

Har ni mött någon som fått er att börja fundera?

****************************