Idag fick jag träffa Lisa IRL. Tidigare har jag varit hennes onlinecoach och hjälpt till med träningsschema. Hon bor på en av Kosteröarna utanför Strömstad och nu befinner jag ju mig här. Vi lyckades få till en tid som passade oss båda och träffades på Strömstad Löparklubbs terrängbana.

Lisa med artikeln från Strömstad Tidning. Foto: privat

Lisa med artikeln från Strömstad Tidning. Foto: privat

Alla kan springa maraton!

Lisa hade med sig artikeln där jag säger ”Alla kan springa maraton” som var startskottet för att hon skulle börja springa. Hon började som knappt 50-åring och har på 4 år hunnit med flera millopp, Göteborgsvarvet flera gånger, Jubileumsmaran och ett 6-timmars. I höst ska hon springa New York marathon. Jag vet att alla kan. Med smart träning och rätt inställning kan alla.

Det var egentligen meningen att jag skulle köra ett löpteknikpass med henne, men vi pumpade runt i terrängspåret i drygt 7 kilometer. Hon hade lätt och fint löpsteg, fin hållning så jag gav bara lite tips om att sträcka på sig uppför och hur man springer utför. Istället pratade vi om allt från energi vid löpning, förefrukostjogg, prylar och lopp. Hon var så pigg, glad och tacksam över vår löpning att jag blev rörd. Med ny engergi och ett väldigt glatt humör kom jag hem till stugan där mamma sa ”Äntligen är energin tillbaka i min Mia”.

Jag är tacksam för mötet med Lisa, med Strömstads tuffa terrängbana och att få vara på Min Plats På Jorden. Livet är fint.