Chiapudding. Foto: privat

Chiapudding. Foto: privat

Jag har snöat in på Chiapudding, tack vare tips från Anna, den här sommaren. Jag har testat att göra den med osöktas mandelmjölk och serverat blåbär och krossad kardemumma till. Standardfavoriten är den med sojamjölk serverad med färska hallon och sharonfrukt. Denna gång gick jag all-in på cocos.

Recept Chiapudding Cocos

  • 2-3 msk chiafrön (de sväller i vätskan – har du för mycket blir det hårt som gröt)
  • 1 dl cocosmjölk/cocosgrädde
  • 2 msk kokosflingor

Blanda. Rör om ordentligt eller använd en burk som du kan skruva på lock och skaka ordentligt så att inte fröna blir en klump på botten. Ställ in i kylen. Det är klart efter någon timme. Jag serverade med söta jordgubbar och lite extra kokos till. Svalkande, protein- och järnrikt.

Laborera fram vilken konsistens du gillar. Jag vill att den ska vara mjuk och krämig. Foto: privat

Laborera fram vilken konsistens du gillar. Jag vill att den ska vara mjuk och krämig. Foto: privat