Jag har varit testperson åt jogg.se för ett par trekvartslånga supporttights från Asics.

asics

Huruvida support avlastar eller ej finns det inga vetenskapliga rapporter på. Visst är det skönt med åtsittande byxor som faktiskt åtminstone ser till att hålla muskler/fett/daller på plats – framförallt när man ska springa långt och kan bli öm i bindväven. Om de gjorde mina muskler mindre trötta? Vet inte – för jag kände mig snabb i dem och drog mina snabbaste rundor med dem på. Kolla in filmen som Asics gjort och se hur det är tänkt att byxorna ska vara supportande.

 

plus fin

  • Snygga – jag kände mig tight.
  • Håller in magen och är lagom höga (jag gillar inte för låg midja). Skön passform.
  • De turkosa detaljerna får metallic-look då ett rutnät är lagt över – coolt!
  • De formade rumpan snyggt
  • längden på tightsen var bra, då de gick en bit nedanför knävecket, vilket gör att man förhindrar eventuellt skavsår där
  • Materialet är glansigt och känns slittåligt
  • Den lilla nyckelfickan (som jag aldrig använder på några plagg…) hade en kardborreknäppning vilket jag tyckte var bra. Ny plats för bilnyckeln när den är med.

 

Nu sprang jag bara några korta rundor med byxorna, men jag vet redan nu att jag kommer använda dem ofta i vår och sommar. Förmodligen blir jag ”tvungen” att köpa ett par matchande löparskor till…. 🙂 Nu till det som inte var så bra:

minus_k12-20111008140821-00021

  • Sömmarna knakade de första 3 gångerna jag satte på mig byxorna. Det kan vara för att de var nya och hade knastrig tråd – de håller fortfarande ihop i alla fall. Hoppas de inte släpper i sömmarna.
  • Något väl genomskinliga i rumpan (magen har dubbla lager tyg) som gör att det syns vilka trosor man har på sig. Inte roligt – varken att visa eller se. Eftersom jag upplevde att häcken såg snygg ut i byxorna ska jag inte behöva oroa mig för att jag inte har en extra lång tröja.
  • Så var det sanningen om kompression – är det på riktigt eller är vi bara lurade att betala lite extra pengar?

I betyg får byxorna 3,5 av 5 – jag hade värderat de mycket högre om de inte var så ”genomskinliga” i baken. Jag kommer alltid att välja svarta mormors-trosor i dem, så det är ingen idé att ni försöker spana in bakdelen när jag passerar!

Jajamen - reflexerna fungerar utmärkt! Foto: privat

Jajamen – reflexerna fungerar utmärkt! Foto: privat