En kort månad som tog slut lite för snabbt.

Vackert och "hemma". Foto: privat

Under en morgonlöpning med Moa. Foto: privat

 Träning

Den här månaden lade jag 49:48:28 timmar på fysisk aktivitet, vilket motsvarar i snitt 12,5 timmar per vecka. Nu blir ju detta lite skevt i och med Esbo’s 24-timmarstävling och vilan efter. Löpningen stod för hela 41 timmar och 18 minuter. Resterande blev lite gym och spinning.

Tävling/Utmaning

Vår tävling ”Utmaningen” startade den 25 januari och avslutades den 25 februari. Mitt lag Gott-i-Gott vann då Lag Dekadens låg däckade i förkylning en stor del av perioden. Nu ser vi fram emot att få skörda vinsten på restaurang. Hursomhelst är ju båda lagen vinnare eftersom det hela gick ut på att samla tid till fysisk aktivitet.

Mitt första 24-timmarslopp sedan jag bröt för 2,5 år sedan har genomförts i Esbo. Jag klarade att ha gott humör och inte bryta. Resultatet var personsämsta på 182,062 km vilket känns lite mittemellan. Mest glad är jag att jag har en bra känsla för 24-timmars igen, vilket var huvudsyftet.

Ny utmaning: Jag ska cykla Åre Bike Challenge med Petra Månström i augusti. Dags att börja vänja rumpan vid hård sadel. Jag tror på att träna mångsidigt och jag tror på utmaningar som triggers.

Stolt över

 • Att ha deltagit i podden Löparsnack
 • Att ha genomfört Esbo 24-timmars
 • Att möta mig själv
 • mina barn

Etapper sprungna på Sörmlandsleden

Jan-Erik och jag har tävlat och varit upptagna om vartannat så inga etapper på Sörmlandsleden tillsammans under februari. Nya tag i mars.

Kost

Jag har varit helt glutenfri och fortsatt att lagat massor av mat själv. Jag har fyllt min Evighetsmaskin med det bästa som finns – testar hemmagjorda chokladvarianter och äter mycket grönsaker. Jag tippar på att jag ätit 85% riktigt bra mat, utom veckan före tävlingen då jag åt riktigt uselt (och med facit i hand undrar jag som alla andra – VARFÖR??).

Ekonomi

Jag har blivit mer aktsam på utlägg. Jag har det jag behöver. Att krocka bilar är en dyr historia – DET behövde jag INTE.

Kärlek

Jag har ett hjärta och en själ full av kärlek, kanske ibland lite för mycket. Jag har lätt för att älska. Jag skickar inte ut det i samma dos som förut, utan håller på det och är lite kantstött – så får det vara i vissa perioder, det är en del i att ge och ta, att lämna ut sig själv och att bli rädd. Att leva, växa och älska. Det finns kärlek i allt – det handlar bara om att vara vaken och se det. Stort som smått.

Tacksam för

 • Roxen som var min support och sidekick på Esbo
 • Diana och samtal kring 24-timmars
 • Mina barn
 • Alla fantastiska hälsningar från vänner, läsare och folk i allmänhet som skickades till Esbo
 • R – som verkar ha förmågan att plocka fram det som behövs i mig
 • Mina relationer

Arbete

Marknadschefen Mia: Februari innebär årsbokslut för vårt företag. Det har gått bra och jag försöker balansera tillvaron så att arbetet inte ska ta över. En och annan käftsmäll åker jag förstås på i en tuff branch, men jag gillar verkligen mitt jobb och är så tacksam för att jag aldrig haft söndagsångest under de dryga 5 åren jag arbetat här. Tack-tack-tack.

MarathonMia: Rivstartade med en föreläsning för Saltsjöbadens Triathlonklubb, har kört några privata löpcoachningspass och varit instruktör på Nordic Military Training som löpledare för Rookiesar. Fler aktiviteter i planeringen, några spikade (håll utkik på bloggen).

Resor

 • Jobb och tävling i Helsingfors
 • Den största resan är den jag håller på med inom mig själv – den pågår för fullt

Lärdomar

 • Att hålla mig till mat som jag mår bra av
 • Att vara mig själv fullt ut och inte vara någon jag tror att andra vill att jag ska vara
 • Människor som gör gott får gott. Rättvisa och sanning vinner alltid i slutändan – här gäller det att ha tålamod.

Evighetsmaskinen

Jag läker snabbt efter 24-timmarsloppet. Två tånaglar ömmar fortfarande och jag låter dem ta sin tid att läka ihop. Sprängda stortån sköter sig exemplariskt.

Böcker lästa

 • Håller på med Steglitsan av Donna Tartt.

Månadens bästa

Hem till snöiga Sverige igen. Foto: privat

Hem till snöiga Sverige igen. Foto: privat

Att min son Alex kom hem från sin 6 månader långa resa. Middag med den ”gamla” familjen med många skratt. Hängt med syskonbarnen och familjen en hel del. Att ha vågat möta en och annan rädsla. Vann en resa till Marrakesh 🙂

Månadens sämsta

Att ha krockat bilen. Gillar inte att ställa till besvär för andra, så de måste lämna sin bil på verkstad. Själv får jag gilla läget och vara utan bil 2-3 veckor.