Sådärja! Nu har jag tagit fram alla prylar till BAMM, både de obligatoriska och ”nice-to-have’s” . Lite irriterad är jag på filmen som BAMM visar på sin sida om hur man packar sin väska… jag får dock inte plats med allt. Hursomhelst så är det bara två dagar. Två gånger 10 timmars löpning. Ett tält, ett kök, lite mat och två fantastiskt laddade löpare. Och den obligatoriska utrustningen.

På väg till Kiruna, Riksgränsen och BAMM70!

Hjäääälp! Hur får jag ner detta i en liten rygga? Foto: privat

Magnus är orienterare och bor på Gotland. Vi känner bara varandra litegrand, vilket jag tror är superbra, då irriterar vi oss inte på varandra på samma sätt som om vi var bästisar. Visst kommer vi gå förbi vissa lära-känna-faser och gå rakt på fisa och rapa relationen.

Det viktigaste i ett lopp är nämligen att kroppen fungerar. Bara att vara naturlig.

På väg till Kiruna, Riksgränsen och BAMM70!

Magnus kom med båten från öjn och vi har ägnat kvällen åt packning, dricka vin, lära oss barometern och lyssna på 80-talsdängor.

Vår strategi är att springa i bergen. Ta kontrollerna. Springa i bergen… och ta kontrollen… just så. Det går inte att följa oss på nätet annat än att se resulaten från dag ett på kvällen på fredag och slutresultat på lördagkvällen.

En materialsport?

Löpning är väl bara ett par joggingskor? Icke. Anledningarna till att jag anmälde mig till BAMM är två – det första är att Magnus på en sida på Facebook frågade efter en lagom idiot för Mixklassen och jag tackade ja. Detta för att (två) jag hade köpt in så mycket prylar till Pyrenéerna förra sommaren, som borde komma till användning igen.

På väg till Kiruna, Riksgränsen och BAMM70!

Ooooh – pingvin! Foto: privat

Trots detta klickar jag hem den dyraste grejen från Marathon des Sables hemsida. En jacka som man drar på en sovsäcksdel under – allt för att ha så liten vikt i ryggan som möjligt. (undrar bara om man ska hoppa säck hela vägen?). Hemsidan lovade 690 gram för sovsäck+jacka. I själva verket vägde den 950 gram. Min Haglöfs sovsäck och jacka som jag komprimerat väger 575 gram. Lämnar lyxvarorna hemma. Kunde lika bra funkat med min pingvindräkt.

Hursomhaver. Om jag har täckning innan start så postar jag bild på Instagram (@MarathonMia13) eller slänger in ett fotoinlägg här. Då kan ni se hur stor väskan till slut blev…