>tror jag.

Alltså – jag tror att jag vann kommuntoppen på jogg.se. När jag klickar på ”Min kommunlista” står mitt namn i topp – med ”bara” 280 km löpta i december. Men det var ju Nyårsloppet idag. Jajusste!

Alla ni som gissade på runt 47 minuter – ni hade rätt. Fast då hade jag 600 meter kvar ungefär :). Underlaget var knöglig is och rejält halt på sina ställen. Jag sprang med broddar. Gjorde upp med Anders om att springa 5-minuterstempo och greja första 5 km på 25 minuter. Jomentjena. Första kilometern 4:34, andra 4;45. Bad choice.

Men det sitter ju i skallen. Jag brukar ju avsky 10 kilometerslopp så nu låtsades jag att jag skulle springa en halvmara. Slog ner på takten och försökte hålla sikte på Cattti och Anders. Låg 50 meter bakom dem vid 5 km. Släppte dem strax därefter och drog med mig en stackars ung löpare på lite bonusrunda (fick 2 felspringningar – härlig bonus). Vid 8km flög vänster brodd av. Äschdå! Det var ju en liten skön uppförsbacke strax efter – kanske jag kunde hoppa på ett ben sista biten?

Coachen sa 49:59 – Mia fixade 49:54. Officiella tiden blev 50:04 (manuell tidtagning och pennregistrering).

Åkte sedan hem till Stockholms Sjukhem och överlämnade nummerlappen som visade 400 till Cia. Vassego!

>Jag vann!
Ajajajaj! helt fel fotisättning! Jag ska INTE sätta i hälen först. Här har jag sprungit 5 km och har fortfarande båda broddarna.

Medan jag kutar och undrar vad fanken fikarasten är placerad – den som vi ultralöpare har stenkoll på, så tejpar Världsbästa Kattis sonens onda häl.

>Jag vann!
4 kilometersloppet har startat och jag ser ut att stå stilla. Foten är som en betongklump i marken, men jag ska banne mig in under 50 minuter. Ser den officiella tidtagningen och har 5 sekunders marginal (trots extra 180 meter sprungna)>Jag vann!
Daniel, Magnus, Ken, Alex, Kattis, Karin och Ingrid körde 4km. Det loppet startade alltså 45 minuter efter oss milare. Först in i vårt gäng blev Alex. Kan det bero på tejpningen eller på att han ville ha chokladtårta? Första IF Linnéatjej blev Kattis (som opererade foten i juni och nu körde sitt första lopp!) Grattis.>Jag vann!
Min son. Han ska banne mig få vara hare när jag kör intervaller!
>Jag vann!

Son och Mor efter loppet. Två vinnare. Okej – jag kom på 76:e plats – men jag vann ju Kommuntoppen! Och Alex räknar inte med Hässelby- och Studentenlöparna. Känner man sig som en vinnare så ÄR man en vinnare!>Jag vann!

IF Linnéa har ju rykte om sig att vara den sociala klubben – givetvis passade vi på att gratulera Magnus på födelsedagen med chokladtårta, sång och champagne!>Jag vann!
Glöm nu inte att känna er som vinnare allihop ikväll! Imorgon börjar ett nytt årtionde med massor av skojsigheter! Vakna upp leende och glada – börja det nya året i positiv anda! Kram på er och Gott Nytt År!