Min mamma är en positiv varelse. När hon inte går omkring och nynnar glatt så drar hon små ordvitsar eller skämt. På hennes kylskåp hängde länge denna serie.

Foto: humorinvest.se

Foto: humorinvest.se

Nu har jag inte foten i kläm, men något ligger hullerombuller på min högersida och ger en stram sena från sätesmuskeln ner mot knät. Det kan vara något inne i höften också. Hursomhelst känner jag igen symtomen från nervinklämningen i ländryggen på vänster sida (det behöver inte vara så illa nu). Jag kan inte lyfta högerfoten ordentligt. Bara några centimeter. Det går inte att springa – inte ett steg. Det var dumt att fortsätta springa på halvmaran i lördags. Jag inser det nu – learning by doing med sur eftersmak. Tur att det är vilodag. Väntar på svar från naprapaten om när jag kan komma dit och göra en tiotusenmilaservice och lägga nerver, muskler och kotor där de ska vara. En fin service på Evighetsmaskinen helt enkelt.