Varför kompression?

De flesta studier som finns kring kompression handlar mest om återhämtning och blodcirkulation, men de finns inga studier som visar på att detta ska påverka våra resultat. I vilket fall som helst så fyller plaggen en väsentlig funktion vid långdistanslöpning. När jag har sprungit en ultra brukar jag få ont och bli öm UTANPÅ kroppen, eller som Maria Vinberg brukar säga: ”Träningsvärk i fläsket”. Det är bindväven som skumpar upp och ned. Jag är mest öm på rumpa, lår, mage och överarmar. Med kompression håller plagget bindväven på plats och de skumpar inte lika mycket upp och ned. En mycket skönare känsla.

Dessutom ser man mer shape’ad ut – och vem vill inte det?

 

Bilden på tightsen är lånad från Amazon.com

Bilden på tightsen är lånad från Amazon.com

Jag gillar CW-X allra bäst!

När jag sprang Trans Scania första gången svällde mitt vänsterknä upp till en melon. Det visade sig senare att jag förmodligen inte producerade ledvätska/smörjmedel i den takt jag behövde. Snabbt åtgärdat. Hursomhelst ville jag inte bryta loppet utan fortsätta. Som en räddande ängel fanns Stefan Olsson vid en av rastplatserna. Han hade agenturen för CW-X – ett par kompressionstights som visade ha funktion för att hålla knä och hamstring på plats. Jag fick låna hans byxor för att fullfölja loppet. Gudomligt vänligt.

När jag kom hem från Trans Scania 2010 köpte jag direkt ett par egna och använde dem jämt tills de föll i bitar några år senare. Då hade jag säkert sprungit närmare 1000 mil och tvättat dem ett otal gånger. Typ. Anledningen till att de har gått sönder har varit två – att jag ramlat och skrapat sönder, och att jag nött dem av flitigt användande. När jag ersatte dem med 2XU (för att Stefan inte längta hade CW-X agenturen och jag hittade inte någon ny då) blev jag superbesviken. Dessa var mycket dyrare och höll bara i något år. När jag sprang TEC nu i våras fick jag ett stort hål mitt på skinkan – bra air condition i och för sig men inte så kul. 2XU hamnade i papperskorgen och jag köper nog bara några om de är på superREA.

Nu när jag var i USA letade jag upp butiker med CW-X och köpte de på bilden ovan. Varför?

  • Hållbara
  • Håller in mage och höft extra
  • Bra höjd i midjan i dammodellen
  • Formar benen och rumpan bra
  • stadiga kring knä och hamstring
  • tvättåliga
  • snygga
  • god kvalitet
  • snygga
  • prisvärda

 

Nu kan du hitta CW-X här i en onlinebutik och två modeller här. Eller på Amazon.com. För mer information om hela konceptet och massor av fina modeller kan du kika in på CW-X’s hemsida.