På lördag är det dags för Bislett 24-timmars. Jag kommer att vara där som support åt Daniel Roxvret och min adept Diana Kämpe. Givetvis kommer jag att heja på mina klubbkamrater Anna, Ken, David och Sara. Jag kommer hålla koll på Fotrally-Niklas (med i Landslagsgruppen) och Jan-Erik (som jag förmodligen ska ut på äventyr med!) – och alla andra ultralöpare jag känner som springer där.

Här är Roxen och jag under Vätternrundan i september. Foto: privat

Här är Roxen och jag under Vätternrundan i september. Foto: privat

Det var ett år sedan Roxen bad mig om att vara hans support. Vi har pratat om hans planer, mål och vägen dit. Vi testkörde lite när han sprang Vättern Runt i september, där fick jag lära mig massor av bra saker om honom.

Vad ska jag som support tänka på?

  • Sätt den tävlande i förstarummet – du är där för löparens skull
  • Diskutera upplägg innan loppet och kom med eventuell input. Under loppets gång ska inga större diskussioner tas
  • Behöver planen ändras, var kreativ!
  • Försök låta löparen ägna sig åt löpningen och inte behöva lägga tid på att tänka för mycket. Var löparens hjärna
  • Kolla hela tiden av humöret och energiintag och se till att avhjälpa innan energinivån är för låg
  • Coacha ner farten om det behövs och piska upp den om det är nödvändigt
  • Ta reda på var butiker, sushihak, pizzerior och andra nödvändiga ställen ligger i närheten. Var beredd på vadsomhelst
  • Var beredd på att löparen kan bli kall, varm, ledsen, tappa motivationen, få ont i fötterna, få ont i benen – se till att snabbt veta vad du ska göra – ha en plan innan och var kreativ under tiden
  • Var noga med att kommunicera under hela loppet

Det kommer att bli roligt att supporta Roxen och Diana för båda två är mycket positiva människor som drivs av löparglädje. Jag ser fram emot att årets Bislett går i en positiv anda, alltifrån resan dit, hänget kvällen innan, sömnen, respekten, glädjen, nervositeten och själva loppet. Jag ser jättemycket fram emot detta och vilar och äter lite extra nu för att vara den bästa support jag kan.

Jag vet att Roxen gillar utmaningar! Här bad jag honom att ställa sig i Hunden efter 15 sprungna mil runt Vättern. Jag kommer att utmana honom på andra sätt nu till helgen. Foto: privat

Jag vet att Roxen gillar utmaningar! Här bad jag honom att ställa sig i Hunden efter 15 sprungna mil runt Vättern. Jag kommer att utmana honom på andra sätt nu till helgen. Foto: privat

Vill ni följa loppet kan ni göra det här. Det går även bra att skicka hälsningar till löparna.

Att vara någons support är det bästa som finns, näst löpningen!