Sova

Det bästa med att bo på hotell är just att sova. Jag har inga som helst problem att sova borta. Den här natten blev annorlunda.

När min kollega släppte av mig vid mitt hotell skojade han om ”Aha, du bor där det bara finns en massa ryska horor. Hela baren är full av ryssar och du kommer att bli antastad!” Jag vet inte om det var för att skryta om sitt eget lite finare hotell någon kilometer därifrån, eller för att mina blonda slingor börjat växa ut och det gråbruna i botten syns.

Hursomhelst somnar jag underbart så fort jag lägger huvudet på kudden klockan midnatt finsk tid. Min nylöpta kropp slappnar av, andningen är lätt och jag nosar in doften av nytvättat hår. Jag riktigt känner hur kroppen återhämtar sig och bygger upp sig. Allt är tyst och mörkt. Tills…

…telefonen ringer ettrigt. Den på skrivbordet i hotellrummet. En sån där vanlig telefon med ilsken signal. Kollar på klockan – 02:30. Blir orolig att någon hänt så jag svarar. En ryss pratar i andra änden. Han förstår inte engelska, jag säger bara ”Wrong number” och lägger på. Efter några minuter ringer det igen. Samma ryss. Jag säger en lång svordomsharang på svenska och engelska och lägger på. Telefonen fortsätter ringa. Klockan är nu 02:45 och jag är tokvaken. Lägger av luren och går och lägger mig.

Slumrar till och börjar drömma om hur ett gäng ryssa maffiakillar letar efter en rysk hora och hur de tar sig in på mitt hotellrum. Mardrömmen är när de tänker beslagta min löpar-BH som hänger på tork. Jag vaknar och ser till att dörren är reglad och undrar hur jag ska ta skydd när de börjar skjuta mot dörren med sina Kalasjnikovs…

Blandar ihop boken 438 dagar med läskig ryss-röst. Sover rätt illa. Ikväll som sagt – egen säng!