Mina Italienska köttbullar blir supermjälla och goda. Passar både till vardags och fest. Uppskattas även av barn. Bara en sån sak.

Mina goda kalvköttbullar modell större. Foto: privat

Mina goda kalvköttbullar modell större. Foto: privat

Italienska kalvköttbullar

  • 500 gram kalvfärs el nötfärs
  • 75 gram finriven parmesan
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • färsk timjan
  • salt och vitpeppar

Blanda parmesan, citronskal, kryddor och äggen till en smet. Salta och peppra ner i blandningen och kläm ner en vitlöksklyfta. Klipp i färsk timjan och blanda sedan ner färsen. Forma degen till köttbullar modell större och stek i panna så de får en bra stekyta. Samtidigt fixar du…

Sås att puttra klart i

  • Krossade eller passerade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul hackad lök
  • 75 gram finriven parmesan
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt och färskmald svartpeppar

Fräs lök och vitlök i lite margarin eller olja. Blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med kryddor. Är det för surt kan du tillsätt lite socker.

Häll sedan blandningen över köttbullarna och låt dem ”koka” färdigt i såsen. Se till att de inte fastnar i botten. Servera med pasta, ris eller det du själv gillar.