>

Allt kan man ta ifrån människan. Utom en sak – den yttersta friheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig.
”Viktor Frankl, överlevande Auschwitz”

Du väljer själv dina tankar. Lägg din energi där den gör nytta. Ha en toppendag! /Mia

Frukostmuffin
(vill du ha dem som kaffebröd – ta mer socker)

1 dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

1 msk strösocker

2 tsk bakpulver

1 dl lättmjölk

1 dl (majs) olja

2 uppvispade ägg

3 dl blåbär

1 msk vetemjöl

Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke. Gör en fördjupning mitt i och häll i mjölk, olja och ägg. Rör fort samman, men rör inte för mycket så att smeten blir seg. Blanda bären med mjöl så att de inte sjunker till botten i formarna. Vänd ner i smeten och fyll i stora pappersformar eller i en plåt som är gjord för muffins. Grädda i 175°C ca 20 min. Låt svalna på galler. Kan frysas.


Linnéa njuter av resultatet. Här med glasyr av mosade blåbär och florsocker.