Jag trillade över ett recept hos Hanna via Instagram och dog chokladdöden på en gång. Var ju tvungen att testa!  Och beroendeframkallande goda blev dom! Även om jag tycker de blev lite för söta, vilket jag kommer korrigera till nästa laddning jag kör.

Mina hemmagjorda snickersbites. Foto: privat

Mina hemmagjorda snickersbites. Foto: privat

Ingredienser första lagret: / 6 msk kokosolja / 0.75 dl (5-6 msk) kakao (0.3 US cup) / 6 msk honung eller agave / 4 msk jordnötssmör, eller annat valfritt nötsmör

Ingredienser andra lagret: / 3 msk jordnötssmör / 1 msk honung eller agave /  1 msk kokosolja

Gör så här: Smält kokosolja och sötning i en kastrull på låg värme, alternativt över ett vattenbad. Tillsätt kakao och jordnötssmör och rör ihop till en jämn smet, fortfarande på låg värme. Häll över smeten i en burk klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylskåp eller frys i 1-2 timmar eller tills den stelnat. När kakan stelnat rör du i en kastrull på låg värme ihop jordnötslagret och häller det över kakan, strössla lite flingsalt ovanpå och låt stelna ytterligare en stund i kylskåp eller frys. Skär upp i bitar, ät och njut! Förvaras kylt.