Köttfri måndag. Fick en minipaj över från helgen och tog den till grönkålssoppan. Smakade ljuvligt!

Superlätta att göra och lyxigt goda! Foto: privat

Superlätta att göra och lyxigt goda! Foto: privat

Pajdeg

  • 50 gr smör
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl dinkelmjöl
  • lite salt
  • 1 msk vichyvatten

Fyllning

  • 100 gr chevré
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk honung
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • färsk timjan
  • pinjenötter eller solroskärnor

Jobba ihop pajdegen och ställ i kylen en liten stund. Blanda ihop fyllningen så det blir en slät röra. Tryck ut pajdegen i 10 små folieformar och fyll med ostmassan och lägg på lite pinjenötter eller rostade solroskärnor. Grädda i mitten av ugn på 175 graders värme tills pajerna är gyllenbruna.