Vill du bjuda på något vackert? Du kan välja att ha den vegansk, vegetarisk eller servera fisk, kött eller kyckling som tillbehör. Huvudsaken är att du har mycket och färggranna grönsaker och kikärtor som bas. Sedan bygger du upp din bowl.

Enligt Urbandictonary avser en Buddah Bowl en måltid som serveras i en skål och är överfylld, precis som Buddahs mage.

Här har jag valt att servera en Buddah Bowl på ett fat, så det är mer ”plate” än en Buddah-mage, bara för att visa alla godsaker

Foto: privat

Bottenlager

  • Romansallad (kall, avsköljd)
  • Grönkål (snabbrostade i ugn)

Kalla grönsaker

  • Råkost (broccoli, morot, blomkål och fänkål finstrimlat)
  • Strimlad rödkål
  • Svarvade el slantade morötter
  • Fint skivade polkabetor och gulbetor
  • Strimlad paprika
  • Avokado

Varma grönsaker

  • Kikärtor stekta i medelstark curry, chili och spiskummin
  • Ugnsrostad sötpotatis
  • Ugnsrostade rödbetor
  • Ångade gröna bönor/haricort verts
  • Rostad rödlök
  • Stekt vitkål

Annat smått och gott att ha till

  • Hackade mandlar
  • Rostade cashewnötter
  • Valnötter
  • Rostade hasselnötter
  • Sesamfrön
  • Citronolivolja
  • Hackad chili
  • Risnudlar
  • Quinoa

Välj helt enkelt det du gillar! Jag brukar servera kyckling och en fetaoströra till.

Roligare med grönsaker!

Ett sätt att få in mer grönsaker i sina matvanor är att ha roliga redskap. Jag har en mandolin med tillhörande liten förvaringslåda med tätslutande lock så jag kan strimla i förväg och ha flera dagar i rad i olika rätter. Svarven använder jag till morötter eller till att göra squash-spaghetti. Den finns för 300kr på Cervera.