Flera stycken har frågat om jag kolhydratsladdar inför lördag. Eftersom jag är duktig på att äta under loppet så kör jag ingen speciell kolhydratsuppladdning som Vitargo eller liknande. Men jag tänker på 3 saker sista veckan innan ultralopp:

  1. Äter lättsmält mat och inte provar något nytt. Lax, kyckling, köttfärssås, avokado, ris, bulgur & potatis). Jag äter extra stora portioner.
  2. Äter mycket frukt och grönsaker och boostar med järnrik mat (undviker förkylda människor och använder handsprit)
  3. Dricker mycket och vätskar upp mig ordentligt redan 4 dagar före loppet.

Igår åt jag blodpudding till middag med färsk rödkål och apelsin till. Givetvis med rårörda lingon och lite extra syrliga, frysta lingon. Imorse hade jag frukostmöte och fick i mig följande:

kolhydratsladdning

Lunchens sidesallad såg ut att vara större än själva huvudmålet. Stekt strömming, potatismos och skirat smör.