Likt en stark, ivrig daggmask tar sig tunnelbanan upp ur jorden och ser dagens ljus. Människor försjunkna i sina telefoner eller sovandes runt mig, några blinkar till när solljuset slår in genom rutan. Själv står jag och suktar efter en löprunda i Ursvik. Landskapet är vitt och himlen ljust blå. Min blick suger sig fast på ängen mellan två skogsdungar och jag ser löparspåren och några som skidat. Just denna dag hinner jag inte njuta av dagsljuset. Det är tortyr.

2016-12-12-19-55-47

Istället blev det transportlöpning hem i mörkret med en bok i öronen. Pannlampan har jag glömt. Lugnt och ledigt på upplysta vägar. Från Kista mot Silverdal, förbi Ulriksdal, genom Järvastaden och upp mot MOS, viker av mot Haga och tar vägen bredvid kyrkogården, passerar Stallmästargården, Norrtull och St:Eriksplan och sedan hem till Kungsholmen.

Tortyr att inte springa i skogen. Avhjälpt genom att springa av sig jobbet. Dagen efter kom regnet.