• 1 burk kokta svarta bönor (à ca 400 g)
  • 3 ägg 
  • 2 1/2 msk kokosolja eller olivolja
  • 2 msk chiafrön 
  • 1 dl kakao 
  • 1 krm salt 
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • 1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker 
  • 150 g mörk choklad (60 %)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form, ca 26 x 20 cm.
  3. Häll av, skölj och låt bönorna  rinna av.
  4. Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet.
  5. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Häll ner i smeten och mixa snabbt ihop.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Stickan ska vara torr. Låt svalna.

Frosting

  • 50 gram blötlagda naturella cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
  • 4 stora färska dadlar
  • 1,5 msk kokosgrädde
  • 1,5 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver

Mixa nötterna och blanda i resten tills det blir en chokladkräm. Bred över brownien.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Innehåller ägg.