- 1 burk kokta svarta bönor (à ca 400 g)
- 3 ägg
- 2 1/2 msk kokosolja eller olivolja
- 2 msk chiafrön
- 1 dl kakao
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker
- 150 g mörk choklad (60 %)
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en ugnssäker form, ca 26 x 20 cm.
- Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
- Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet.
- Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Häll ner i smeten och mixa snabbt ihop.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Stickan ska vara torr. Låt svalna.
Frosting
- 50 gram blötlagda naturella cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
- 4 stora färska dadlar
- 1,5 msk kokosgrädde
- 1,5 msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Mixa nötterna och blanda i resten tills det blir en chokladkräm. Bred över brownien.
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Innehåller ägg.
Leave a Reply