Jag förbereder kvällens chokladmousse. Den är gluten-, socker-, nöt och mjölkfri. Den blir absolut bäst om den får stå en dag och dra åt sig chokladsmaken, annars kan avokadosmaken ta över.

Krämigt god choklad. Nyttigare än vanliga chokladpuddingar. Foto: privat

Krämigt god choklad. Nyttigare än vanliga chokladpuddingar. Foto: privat

Chokladmousse

(4 portioner)

  • 2 mogna avokado
  • 0,5 – 1 dl kakao (beroende på hur chokladsugen du är)
  • 2 msk honung
  • 1,5 – 2 dl vatten
  • ev 2 kärnfria dadlar

Mixa ihop allt med en stavmixer till en jämn chokladsmet. Häll upp i dessertskålar. Servera med riven mörk choklad och hallon, eller använd den som chokladkräm på en brownie, kladdkaka eller cupcakes.

Servera med hallon. Foto: privat

Servera med hallon. Foto: privat

Receptet har jag följt ur Ulrika Hoffers bok ”Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk”