Alltså! Jag är i fröknäckehimlen. Jag gjorde dubbel sats att ta med mig till löparna i Frankrike. Här får ni också receptet på bästa fröknäcket alla kategorier!

Fröknäcke. Recept från Skogen. Foto: privat

Fröknäcke. Recept från Skogen. Foto: privat

Fröknäcke

  • 2 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk sesamfrön
  • 1,5 dl blandade frön (pumpakärnor, linfrö, solroskärnor whatever you like)
  • 0,5 dl kokosolja (kan delas med lite kallpressad rapsolja)
  • ca 2 dl kokande vatten
  • en nypa salt
  • Flingsalt som garnering. Eller timjan. Eller chiliflakes.

Blanda alla ingredienser. Dela degen i två delar och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd ett annat bakplåtspapper att trycka ut degen med. Gör den tunn och fin, det blir två plåtar. Strö flingsalt över.

Låt gräddas i 150 grader i 45-50 minuter. Sedan kan knäcket stå i eftervärmen (50-75 grader) i massor av timmar. Ju fler desto sprödare bröd.

Är du sugen på att klämma på den goda chokladkrämen på fröknäcket så ta fram din stavmixer, några mjuka, färska dadlar, kakao och lite honung.